top of page
  • Karoline Thorbjørnsen

Talkshow på RAUSfestivalen

Oppdatert: 10. okt. 2022

I 2018 samlet en gjeng kloke hoder seg og dannet RAUSfestivalen for første gang! Med flotte mennesker som blant annet Sofie Hamre, Gisle Agledahl, Malin Nesvoll og Misty Coast kicket de i gang det som har blitt en årlig festival for å fremme psykisk helse. Vi i Psyktærlig har bidratt på ulike måter de fire siste festivalene, og torsdag 6.oktober fikk vi æren av å arrangere vårt eget talkshow på Stereo i Bergen.

FOTO: SANDRA VICTORIA HOLST


Til tross for at regnet pøste og vinden regjerte i Bergens gater denne torsdagen hadde det samlet seg en god gjeng med fine folk i Stereos lokaler. Atmosfæren i kjelleren på Stereo var varm og åpen, og nervøsiteten backstage var overdøvet av gode ord, trygge frivillige og høy latter. Da klokken slo 19.30 marsjerte Marta og Karoline opp på scenen og satt i gang med det de gjør best - prate! Om psykisk helse, åpenhet og hvorfor det er viktig å være åpen. Om psykisk og fysisk helse, og viktigheten av at dette blir ansett som en og ikke to separate deler. Etterhvert fikk de besøk av tre fantastiske, inspirerende og kloke mennesker: Viktoria Aksnes, Martin Skadal og Linnea Løtvedt. Linnea Løtvedt, også kjent fra TikTok, snakket ærlig om hennes angst; emetofobi, og hvordan hun opplevde hjelpesystemet da hun omsider klarte å be om hjelp. Martin Skadal, grunnlegger av blant annet Altruismforyouth, snakket engasjert om verdensproblemer og et intenst ønske om å bidra der man kan. Viktoria Aksnes, designer fra Bergen, snakket åpent om hemmelighold av sykdom og hvordan det å få en diagnose slapp henne fri.


FOTO: SANDRA VICTORIA HOLST


Vi er ekstremt takknemlig for muligheten til å gjennomføre dette, og selvsagt enormt takknemlig for de flotte gjestene vi hadde med oss på scenen denne torsdagskvelden! Dersom du er interessert i en feed fylt av motivasjon, åpenhet og gode verdier anbefaler vi deg å følge disse flotte menneskene.


Comments


bottom of page