top of page

HJELPETJENESTER

Her finner du en oversikt over diverse hjelpetjenester, ressurssider og veiledere. Vi har samlet en grundig liste med tjenester både på chat og telefon for deg som trenger noen å prate med, og sider som kan tilby informasjon om ulike temaer og problemstillinger.

NETTSIDE.png

Haster det å få hjelp kan du ta kontakt med nærmeste legevakt når som helst ved å ringe

116 117

Informasjonen om hjelpetjenestene er utdrag hentet fra hver enkelt tjenestes nettsider, med forbehold om at f.eks. åpningstider kan ha endret seg siden oversikten ble oppdatert. Ta gjerne kontakt på e-post sjefredaktor@psyktaerlig.no om du oppdager utdatert informasjon eller ønsker å tipse om en tjeneste som burde inkluderes i vår oversikt.

Filtrer etter tjenese
Alarmtelefonen for barn og unge

Alarmtelefonen er en gratis telefon for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt. Alarmtelefonen besvarer også henvendelser på chat, e-post og sms. Voksne som er bekymret for barn kan også kontakte oss.

Tlf: 116 111 


Chat: 116111.no


Døgnåpen

Anonyme Alkoholikere

Anonyme Alkoholikere er et fellesskap av kvinner og menn som deler sin erfaring, styrke og håp med hverandre for at de kan løse sitt felles problem og hjelpe andre å friskne til fra alkoholisme.Den eneste betingelse for medlemskap, er et ønske om å slutte å drikke.

Hverdager: 11-15

Hver dag: 18-22


Tlf: 911 77 770

Dinutvei.no

Dinutvei.no er en nasjonal veiviser til hjelpetilbud, informasjon og kunnskap om vold i nære relasjoner, voldtekt og andre seksuelle overgrep og har en spørsmål- og svartjeneste. Målgruppene våre er både utsatte, utøvere og berørte. Fagpersoner, beslutningstakere og organisasjoner skal også kunne finne informasjon og hente kunnskap i veiviseren.

Kors på halsen

Kors på halsen er Røde Kors` samtaletilbud for alle opp til 18 år. Du kan ringe, maile eller chatte og ta opp det som er viktig for deg. Hos Kors på halsen får du snakke med en voksen du kan stole på, og som ikke kan se hvem du er. Du kan fortelle om alt, både de gode tingene og det du synes er vondt og vanskelig. For livet blir faktisk litt lettere når du har noen å snakke med!Man-søn:14-22

Mental Helse

"Våre veiledere har forskjellig bakgrunn, men felles for alle er at de har livserfaring og ønske om å være et medmenneske. Vi tilbyr dialog om enkle eller vanskelige tema. Vi har tid, vi lytter, vi reflekterer og vi gir råd. Vi ønsker å bidra til optimisme og opplevelse av mestring og selvstendighet. Ved akutt fare for liv og helse og ved mistanke om mishandling, overgrep, eller omsorgssvikt overfor barn, har vi plikt til å melde fra i henhold til lovverk."


Hjelpetelefonen
116 123

Døgnåpen alle dager


Sidetmedord

Chat

Døgnåpen alle dager


Arbeidslivstelefonen

225 66 700

Åpningstider:

Man, tirs, ons, fre kl. 08:30 til 16:00

Tors kl. 08:30 til 18:00


Foreldresupport

116 123 (tast 2)

Samarbeid mellom Stine Sofies Stiftelse og Mental Helse Hjelpetelefon

Døgnåpen alle dager


Studenttelefonen

116 123 (tast 3)

Åpen alle dager fra kl. 16:00 til 06:00

Overgrep.no

Overgrep.no er en ressursside med spørsmål og svar om seksuelle overgrep. Nettstedet retter seg mot både ofre og pårørende. Nettstedet er laget i samarbeid med organisasjonene Utsattmann og Landsforeningen for voldsofre, som du finner mer info om nedenfor. Nettstedet drives av Advokatfirmaet Teigstad AS, Torggata 10, 0181 Oslo.


Tlf: 22 34 30 00

Pårørendesenteret

Pårørendesenteret.no er utviklet og driftes av Stiftelsen Pårørendesenteret som ble etablert i Stavanger i 1998. Stiftelsen finansieres av offentlige tilskudd.

Dette er et landsdekkende nettsted for alle typer pårørende uansett livssituasjon, alder eller hvor nær de står den de er pårørende for. Her finnes interessant fagstoff, gode tips og råd, informasjon om rettigheter og hjelpetilbud over hele landet. Du kan også lese om andre pårørendes erfaringer i kategorien Min historie.

Man-fre: 10-15

Tlf: 90 90 48 48

Rusinfo

RUStelefonen er en råd-, veiledning- og informasjonstjeneste om rusmiddelproblematikk. Profesjonelle veiledere gir råd og kvalitetssikret informasjon om rusmidler, rusbruk og rett hjelpetiltak i din landsdel.

Man: 11-19

Tirs: 10-19
Ons: 10-19
Tors: 11-19
Fre: 11-19

Lør: 11-19

Søn: 11-19


Tlf: 915 08 588


RUSinfo har også en chat som er åpen hverdager 14 - 17

Angstringen

Angstringen Norge er en stiftelse som har som mål å spre erfaringsbasert kunnskap om angst og selvhjelp basert på et helhetlig menneskesyn. Vi bistår ved oppstart av Angstringer og formidler kontakt til eksisterende Angstringer. Vi driver landsdekkende opplysningsarbeid og kunnskapsformidling om angst og selvhjelp i et folkehelseperspektiv. Vi er opptatt av å vise til våre erfaringer at angsten kan brukes som en drivkraft i den enkeltes liv.


Man - fre: 10-13

Tlf: 222 23 530

Diabetesforbundet

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for alle med diabetes og de som er berørt av eller interessert i diabetes.Kirkens SOS

"En tjeneste for dem som trenger noen å snakke med. Vi har tre ulike tjenester: Telefon, SOS-melding og chat."


SOS-telefonen 

22 40 00 40

Åpen hver dag, hele døgnet, også i ferier og på helligdager


SOS-melding

Skriv og få svar innen 24 timer


SOS-chat

Åpningstider:

Mandag og tirsdag: 18.30-22.30
Onsdag: 07.00-01.30
Torsdag og fredag: 18.30-01.30
Lørdag og søndag: 14.30-01.30

LEVE

Landsforeningen for etterlatte ved selvmord er en landsdekkende organisasjon. LEVEs formål er å støtte etterlatte og berørte ved selvmord, og å bidra til å forebygge selvmord gjennom åpenhet, opplysningsvirksomhet og politisk arbeid.


Kontaktinfo:


Tlf: 22 36 17 00

E-post: post@leve.no

Mental Helse Ungdom / MHU-chat

Er du mellom 18 og 35 år, og ønsker å ha noen å snakke med?

Da er denne chatten for deg. Her kan du snakke med en av våre frivillige chatverter – helt anonymt. Se etter chatboblen nederst på siden!

Psyktærlig Chat

Vår helt egne chat er åpen mandag, onsdag og fredag kl 16 - 22. Der kan du ta kontakt om du trenger noen å prate med. Den er for folk i alle aldre og livssituasjoner.

ROS

Rådgivning om spiseforstyrrelser er en landsdekkende interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp - for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.
ROS tilbyr gratis støtte, råd og veiledning for de som sliter med en spiseforstyrrelse eller som har et problematisk forhold til kropp, mat, trening og følelser. Pårørende er også velkommen til å ta kontakt med oss. Våre rådgivningstjeneste er tilgjengelig på telefon, chat og e-post.


Man: 17-21
Tirs: 10-15 og 17-21
Ons: 17-21

Tors: 10-15 og 17-21


Tlf: 948 17 818

Innvalg 1

Unge Pårørende
bottom of page