top of page

Konferanse om selvmordsforskning og -forebygging

Skjermbilde fra Bipolarforeningen på Instagram

Karoline Rørtveit Thorbjørnsen, leder i Psyktærlig

10. mai 2023

Den 9. mai var nestleder Thea og jeg, Karoline, med på første dag av den 12. nasjonale konferansen om selvmordsforskning og forebygging i regi av NSSF, Rådet for psykisk helse, RVTS, UIO, FHI, Vivat og Leve. Thea som moralsk støtte og deltaker, og jeg som bidragsyter.

Temaet for årets konferanse var "Hvordan kan vi nå alle?". Hovedpanelforeleser Jane Pirkins snakket blant annet om menn og psykisk helse, med innslag av både statistikk, råd til hvordan man kan bruke kampanjer til å nå menn, og en fin, rørende musikkvideo. Konferansens første dag var fylt til randen med god kunnskap og dyktige formidlere som spredte sin kunnskap om alt fra selvmord i redaksjonsstyrte medier, forskningsresultater og hvordan vi kan nå mennesker gjennom planlagte kampanjer.


Jeg stilte på vegne av Psyktærlig og snakket om forebygging av selvmord på sosiale medier. Hvordan kan man være trygg på nett? Hvordan kan vi lære unge hva de bør gjøre om de kommer over noen som deler sårbare og potensielt skadelige ting? Hvordan når vi de unge? Gjennom å dele fra mine egne erfaringer som en som har vært i miljøer hvor det er blitt snakket om psykisk helse på usunne og skadelige måter, belyste jeg temaet fra et brukerperspektiv.


Vi er veldig takknemlig for at vi får muligheten til å være med å belyse temaet, at vi får lære fra ekspertene og at vi får bruke av våre erfaringer på en måte som kan være lærerik for både ansatte i helsevesenet og forskere.Psyktærligs foredrag under konferansen. Avbildet: Karoline Rørtveit Thorbjørnsen
Foto: Bipolarforeningen på Instagram. Psyktærligs innlegg under konferansen. Avbildet: Karoline Rørtveit Thorbjørnsen

Panelsamtale. Nina Danielsen, Karoline Thorbjørnsen, Lars Mehlum og Erik H. Sønstelie.
Foto: Thea Sofie Amundsen. Panelsamtale under konferansen. Fra venstre: Nina Danielsen fra LEVE, Karoline Thorbjørnsen fra Psyktærlig, journalist Erik H. Sønstelie


Psykiater Lars Mehlum holdt innlegg på vegne av Nasjonalt senter for selvmordsforskning og- forebygging (NSSF)
Foto: Thea Sofie Amundsen. Psykiater Lars Mehlum fra Nasjonalt senter for selvmordsforskning og- forebygging (NSSF)

bottom of page